zondag 27 november 2011

Vlieland, Terschelling, of toch Vlieland?

Elk jaar in januari gaan we een lang weekend of een week naar een Waddeneiland (en buiten januari willen we dat ook nog weleens doen).

Zo zijn we in 2011 een lang weekend naar Schiermonnikoog gegaan. Stralend weer gehad maar wel een verkeerd huisje uitgekozen. Huisje Tim. Natuurlijk snap ik dat je als eigenaar van huisje Tim volledig gelukkig kunt zijn met je huisje op Schiermonnikoog (wie wil nou geen huisje daar?), maar het huisje was echt een een complete renovatie toe en een beetje geluidsisolatie zou ook op zijn plaats zijn. Schiermonnikoog is verder natuurlijk een prachtig eiland waar je niet vaak genoeg kunt komen (en gelukkig voor ons bijna om de hoek).

In 2010 was het uiteraard net op díe zaterdag heen dat vrijwel heel noord-Nederland in een zeldzame sneeuwstorm plat kwam te liggen naar Ameland. Holwerd was nog net bereikbaar, vlak nadat we de boot bereikt hadden werd de weg van Holwerd naar de kade afgesloten door een massief pak sneeuw. Op Ameland zelf was het ook even zoeken naar het huisje, de weg was namelijk volledig onzichtbaar en alleen met behulp van gps te vinden. Dan ben je toch blij met die moderne hulpmiddelen. Huisje Calypso nabij Ballum is overigens een aanrader. Ameland is in de sneeuw overigens een prachtig eiland.


In 2012 willen we uiteraard ook weer naar een eiland. Alleen: waar moeten we heen? We twijfelen erg tussen Vlieland en Terschelling. Alletwee erg mooi. Kiezen dus, zoals ik al zei. Waarschijnlijk wordt het Vlieland, daar zijn we immers al een aantal jaren niet meer geweest en in de wintermaanden zelfs nog nooit. Daarom dus Vlieland en hopen op echt winters weer met veel sneeuw. Dat Vlieland een "Hollands" eiland is, nou ja, zó erg is dat ook weer niet ...


Calypso.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten