donderdag 10 oktober 2013

Na een eeuw ...

Op 22 april 1913 werd de bouw aan besteed van een woon-winkelhuis te Oude Pekela. Voor 6881 gulden werd de bouw gegund aan Haak en Vroemen uit Wildervank. Architecten waren de heren J. Siccama en zoon, ook uit Wildervank. De opdrachtgever was de firma G. Heeres & zoon uit Oude Pekela.

uit de beeldbank Groningen

Het te bouwen huis moest in de plaats komen van het bestaande 18e eeuwse huis dat hierboven op de foto links naast de nog steeds bestaande pakhuizen  nog net te zien is. Het nieuwe huis is groter geworden dan het voorgaande huis, delen van het oude huis zijn nog te vinden in het nieuwe huis.

http://1.bp.blogspot.com/-SuDLLDVyVd0/UlcXa7Z_gWI/AAAAAAAAHqM/TdPsfriSVDw/s1600/fc1.jpg

Het nieuwe huis hebben wij in 1995 gekocht. Verleden week zijn er in de voorgevel twee nieuwe kozijnen geplaatst, na een eeuw waren de oude echt aan vervanging toe:

De beide oude kozijnen zijn verwijderd

De nieuwe kozijnen komen er aan

Daar liggen ze
Het eerste kozijn is bijna geplaatst
Het zit er in!
Nu het tweede kozijn
Aan twee kanten werken
Ook dat zit nu vast
Kleine dingetjes
Het glas-in-lood in nieuw lood ligt klaar
Helemaal klaar
En ook helemaal klaar
Net als het oude kozijn
Jykke vindt het goed
Geweldig vakwerk onze nieuwe kozijnen. Ze zijn gemaakt in Nieuwe Pekela bij timmerfabriek Hulzebos en ons is volkomen duidelijk geworden waarom Tjakko Hulzebos vorig jaar Timmerman van het Jaar is geworden. Dergelijk vakwerk wordt maar zelden geleverd en wij vinden dat niet alleen: dit jaar heeft Hulzebos bijvoorbeeld prachtige trappen in Frankrijk geplaatst, de opdrachtgevers wilden kwaliteit ...

En nu met een verfje erop:3 opmerkingen: