vrijdag 21 juni 2013

Ik heb altijd mooi weer

Vroeger, op school, leerde ik het al: Nederland heeft een zeeklimaat. In de winter gemiddeld niet heel koud, in de zomer gemiddeld niet heel warm en de neerslag verpreid over het jaar in de vorm van regen, hagel, sneeuw naargelang het jaargetijde. Kortom, soms regent het, soms is het warm, soms is het koud en soms wordt je niet nat en verbrandt je hoofd alleen maar. Klagen helpt niet, het giet zoals het giet en af en toe is het wat extremer dan we gewend waren.

buienalarm.nl


Vandaag is dus de zomer begonnen. Mooi weer is het volgens velen niet (eigenlijk vind ik het weer altijd wel mooi, ben er alleen soms niet blij mee),  maar even naar buiten en binnen tien meter van voor- of achterdeur zie je prachtige dingen.

Op het muurtje aan het Diep bijvoorbeeld deze prachtige muurpeper:


Of wat dieper, in het Diep zelf, een witte waterlelie:


En straks komt daar het pijlkruid bij, de bladeren zijn al boven water aan het komen, de bloemen komen nog. Je hoeft alleen maar even de voordeur uit voor al dit moois.

De achterdeur kan ook, daar staat de (grotendeels) eigen teelt, deze Rosa di Bologna bijvoorbeeld word ik heel erg blij van:


Ook hebben we deze iris "Egbert" in de tuin staan, vernoemd naar Egbert Eleveld, de overbuurman, die een stekje kwam brengen:En wie denkt dat het weer vroeger altijd beter was: zoek je favoriete jaar en weerstation, kijk en huiver.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten