dinsdag 11 juni 2013

Werkbezoeken overal in het land

https://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:NederlandseProvinciesLarge.pngOnze Minister die de last heeft van Cultuur heeft een brief geschreven, een brief aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal. De minister beschouwt deze brief als aanzet voor een inhoudelijk debat over cultuur, de rol van de overheid en de waarde van cultuur voor de samenleving. En, zegt ze, deze brief is tot stand gekomen na vele gesprekken en werkbezoeken overal in het land. Zonder op de inhoud van de brief in te gaan (later misschien, als ik hem goed heb gelezen) wil ik toch iets zeggen over die werkbezoeken "overal in het land". De brief heeft als bijlage 1 een net overzicht van al die werkbezoeken overal in het land (en ik laat alleen even datum en plaats zien, in de bijlage staat ook nog beschreven wat de minister tijdens zo'n bezoek heeft gedaan):

 Oost 
25 maart Bezoek Poederoijen
3 april Bezoek Arnhem

West
24 april Bezoek Leiden

Zuid 
7 april Bezoek Tilburg
18 april Bezoek Den Bosch
6 mei Bezoek Eindhoven, bezoek Maastricht
22 mei Bezoek Den Bosch

Midden
15 mei Bezoek Utrecht

Amsterdam
4 april
10 april
20 april

Den Haag
10 april
11 april
7 mei
5 juni (Algemeen Overleg met de Tweede Kamer over popmuziek, mag je deze dan wel meetellen?) 

Rotterdam
25 april

Een eerder gepland bezoek aan landsdeel Noord kwam helaas te vervallen. Bezoek en ondertekening van het cultuurconvenant 2013-2016 zullen later in het jaar plaatsvinden.


De minister bezocht volgens eigen zeggen landsdelen, ze herkent de landsdelen Oost, West, Zuid, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Noord. Aan de goede kant van de IJssel is ze dus niet geweest, Zeeland, Flevoland en Caribisch Nederland doen ook niet mee, zeg zo ongeveer 50% van het land heeft ze dus niet bezocht. En dan nog spreken over "werkbezoeken overal in het land" op basis waarvan deze brief tot stand is gekomen?

1 opmerking:

  1. Mevrouw is niet voor niets liever politica dan wetenschapper.

    BeantwoordenVerwijderen