zondag 2 september 2012

"Ouderlijk Huis"


Het Ouderlijk Huis, wat is dat eigenlijk? Het huis waar je ouders wonen? Het huis waar je samen met je ouders hebt gewoond? Ik kies voor het tweede, het huis waar ik met mijn ouders heb gewoond. Nou is dat niet één huis, ik heb dus drie ouderlijke huizen. Twee die ik ken en een derde waar ik niets van weet. Tenminste, bijna niets. Mijn eerste ouderlijk huis zag er vandaag zo uit:


Niet heel erg goed zichtbaar zo achter die bomen, maar duidelijk een mooie grote Oldambster boerderij. Hier heb ik dus samen met mijn ouders een half jaar gewoond, zo ongeveer de eerste zes maanden van mijn leven. Herinneringen heb ik er niet aan, tenminste niet uit de tijd dat ik er heb gewoond. Maar toch, het is wél het mooiste en grootste huis waarin ik ooit heb gewoond en natuurlijk een ouderlijk huis. Ik ben er wel trots op.
Voor wie nog eens naar mijn ouderlijk huis wil gaan kijken: het staat aan de Hamdijk, tussen Booneschans en Klein Ulsda, de tweede boerderij aan de westelijke kant van het B.L. Tijdenskanaal:


En die halfstokke Groninger vlag voor m'n huis: de huidige bewoners zijn het er niet mee eens dat er een noodwaterberging aangelegd wordt en maken dat volstrekt duidelijk.

En dan kun je je natuurlijk afvragen waarom mijn ouders daar zijn gaan wonen. Nou, heel simpel, mijn vader was marechaussee en zijn standplaats was Schaanze.

Voormalige kazerne van de Koninklijke Marechaussee, Nieuweschans


1 opmerking:

  1. Grappig, die kazerne kwam ik van de week ook al tegen - ouwe kennis van me woont er nu: http://www.dekrantvantoen.nl/vw/article.do?id=DVHN-20140712-DO01034005&vw=org&lm=kobus%2Ckoopman%2CLC%2CDVHN%2CNVHN%2CBCH%2CWEZ%2CBRU%2CDAM%2CDRC%2CEMS%2CFEA%2CFRC%2CGBS%2CGZB%2CHAH%2CHEC%2CHGL%2CHOH%2CHSK%2CHWB%2CJCH%2CKHN%2CKSK%2CKVF%2CMCK%2CMDW%2CMFH%2CNDC%2CNOF%2CNOK%2CNPD%2CPEK%2CROJ%2CSBO%2CSNB%2CTAC%2CVEE%2CWKL%2CWKW%2CZFH%2CZOH%2CSSN%2CSSP%2CMOH%2CNVP%2CFRI%2CKLA

    BeantwoordenVerwijderen