"Laudor" was lichtverteerbaar, had een hoge voedingswaarde, was eenvoudig en hygiënisch aan te maken, bevorderde de eetlust, zwakke magen verdroegen het, het staalde de zenuwen kostte bijna niks en overtof in kracht, smaak en geur de fijnste chocolademelk. Daarnaast kwam het ook nog eens uit Drenthe. Waarom heb ik het dan nog nooit gehad en waarom kan ik het niet meer krijgen? Wat is er misgegaan met Laudor?
In 1929 wordt er voor het laatst voor geadverteerd in een krant en in 1931 wordt het voor het laatst genoemd. De conclusie is dat het product het niet kon bolwerken in de krimpende markt ten tijde van de crisis. Het definitieve antwoord zal te vinden zijn in het archief van de Roder zuivelfabriek waar het gemaakt werd.
BeantwoordenVerwijderenHier moet het dan in staan (en later in april moet ik toch bij het Drents Archief zijn, zal als ik er aan denk even kijken): http://www.archieven.nl/nl/zoeken?mivast=0&mizig=210&miadt=34&miaet=1&micode=0801&minr=871878&miview=inv2
BeantwoordenVerwijderenMet wikkels, dus plaatjes!
BeantwoordenVerwijderen(Wat het onderzoek er wel wat aantrekkelijker op maakt...)