zondag 21 april 2013

Schoenentjes

Vorig jaar heb ik mijn eerste paar schoenen teruggevonden:


Heel erg mooi, vooral die ooievaar die ook al op mijn geboortekaartje stond. Maar hoe groot? Gelukkig heb ik tegenwoordig twee geijkte meetlatten in huis, dus meten maar!

Geijkte meetlat

Het blijkt dat mijn schoentjes bijna 13 centimeter lang zijn. De maat is dan op te zoeken, daar heeft H. uit Middelburg verleden week een mooie tabel voor rondgestuurd:


Bijna 13 centimeter blijkt dan al een US-toddler maat te zijn, in het Europees ruim maat 24. Maar of dat groot is? Ligt natuurlijk aan het moment wanneer die schoentjes passend waren.
Ik weet niet wanneer ik mijn eerste schoentjes heb gekregen, wat ik wel weet is dat ik met eerste staatsiefoto liet maken toen ik ruim een jaar oud was, met andere schoentjes.

Andere, grotere schoentjes en het beertje is er nog steeds
Mijn eerste schoentjes zien er niet erg belopen uit, dus waarschijnlijk heb ik die gekregen op een moment dat ik nog niet kon / wilde / mocht lopen, dat moet dan in ieder geval vóór 7 september 1959 zijn geweest, want dat is de datum waarop ik voor het eerst ging staan. Wanneer ik voor het eerst kon lopen is niet opgetekend, maar dat zal vast niet veel later zijn geweest. Mijn vermoeden is dat de schoentjes ongeveer van juli of augustus 1959 zijn. Maar ik weet nou  nog steeds niet of ik toen ook al grote voeten had ...

3 opmerkingen:

  1. Leuk hoor! De goede Sint - die eerder dat jaar zijn zolder had opgeruimd - gaf mij in 2012 ook m'n eerste paar schoentjes terug. Een foto heb ik zo snel niet, wel een filmpje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je. De eerste driekwart minuut is wat overbelicht, maar daarna zie je de schoentjes stevig ingestapt worden. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen